vrijdag 11 december 2015

10 recruitmenttrends voor 2016Ge├»nspireerd door allerlei andere lijstjes met trends en jaaroverzichten publiceerde ik begin 2015 mijn allereerste blog met de voorspellingen van de trends in recruitment die ik op dat moment zag. Beetje kort door de bocht natuurlijk om dat artikel als titel “Recruitmenttrends 2015” mee te geven, want trends en ontwikkelingen gaan snel en laten zich zeker niet afbakenen in een periode van precies 1 kalenderjaar. Veel trends die ik toentertijd heb beschreven zijn op dit moment nog steeds actueel maar er zijn ook trends die in 2015 helemaal nog niet zo ‘trending’ zijn geworden als ik had ingeschat. Zeker niet bij een groot deel van de (kleine- en middelgrote) MKB ondernemers, waar recruitment veelal onbedoeld of onbewust een ondergeschoven kindje is.


Ondanks dat je trends niet per jaar kunt afbakenen leek het mij, met 2016 in zicht, toch een mooi moment om opnieuw enkele trends in recruitment te beschrijven die ik momenteel zie. Voor doorgewinterde recruiters wellicht geen rocketscience, maar, zoals ik als reactie op mijn vorige trendoverzicht in een tweet van een lezer las, voor sommige van ons wel een ‘verdomd handig overzicht’.


De trends:1. Meer bedrijven zullen gaan investeren in hun Employer brand


Employer branding staat al een tijdje op de agenda van grote, toonaangevende organisaties en dat zal ook in 2016 niet anders zijn. Wat ik wel zie veranderen is dat het onderwerp ook steeds vaker ook op de agenda komt van middelgrote bedrijven, die de druk om aandacht te besteden aan het employer brand tot op heden wellicht nog onvoldoende voelden. In ieder geval onvoldoende om er ook daadwerkelijk in te gaan investeren. Maar de druk neemt toe en daarmee ook de bereidheid om aan het vermarketen van het werkgeversmerk meer aandacht en geld te gaan besteden.


Lees meer trends op: http://www.recruitmentwise.nl/