woensdag 4 februari 2015

Vakantiekrachten? Zo kun je ze vinden!Het is nog niet eens voorjaar en toch wil ik het alvast even hebben over het werven van vakantiekrachten. Als je daar tenminste mee aan de slag gaat/moet dit jaar. Want mijn advies is om tijdig te beginnen en het ‘slim’ aan te pakken. Want alleen dan weet je zeker dat je straks over de beschikking hebt over voldoende medewerkers als het weer hoogseizoen is.

Aanleiding van dit blog is overigens een artikel dat ik vorig jaar las over een welbekend Nederlands pretpark, dat in juni nog vol gas moest geven omdat ze maar liefst 150 medewerkers tekort kwamen. Zonde toch? Dat kan anders!

Onderstaand een aantal handige tips!

Mobiliseer eerst je achterban

Heb je eerder gewerkt met vakantiekrachten? Dan is de eerste eenvoudige stap om deze groep opnieuw te vragen om voor je te komen werken deze zomer. Ze kennen het bedrijf en de werkzaamheden en zijn dus snel up-and-running. Toch zal wellicht niet iedereen meer beschikbaar zijn. Ander werk, afgestudeerd, op vakantie…. Je zult dus verder moeten kijken.

Stuurt jouw organisatie bijvoorbeeld periodiek een nieuwsbrief? Dan kun je daar je oproep uiteraard ook inzetten. Je bereikt dan wellicht niet direct de vakantiekracht, maar wel de ‘ papa’s en de mama’s. (Pas je boodschap hier dan wel op aan!)

Maar ook je team met vaste medewerkers kun je inzetten. Vraag of ze in hun netwerk een oproep willen plaatsen en beloon ze voor iedere geschikte kandidaat die wordt aangeleverd.


Lees het hele artikel op: recruitmentwise.nl