woensdag 19 maart 2014

Hoe je de beste kandidaten kunt selecteren

Gezien de economische omstandigheden van de laatste jaren, zal het niemand verbazen dat steeds meer organisaties liever zelf werven dan dat ze een extern bureau inschakelen. En via internet komen deze organisaties best een heel eind. Maar of ze echt de beste kandidaten uit de markt halen is nog maar de vraag. Want dat lukt alleen als je weet wat je doet en het professioneel aanpakt. Ik ben dan ook geen voorstander van zelf werven als je geen ervaring hebt. Maak bijvoorbeeld liever gebruik van een recruiter of een extern bureau dat de werving en selectie voor jou doet. 


Maar aangezien sommige organisaties echt even op de centjes moeten letten en je beter kunt voorkomen dan genezen, hebben we toch maar even wat tips op een rijtje gezet voor organisaties die zelf werven. Tips die je zullen helpen om je beste kandidaten te selecteren.

Tip 1
Als je op zoek gaat naar de ideale kandidaat zijn over het algemeen drie zaken belangrijk om als uitgangspunt te nemen:
  1. Zoek iemand die zoveel mogelijk voldoet aan het profiel.
  2. Zoek iemand die past binnen de organisatie en bedrijfscultuur.
  3. Zoek iemand die voldoende potentie heeft om op termijn binnen de organisatie door te kunnen groeien.
Tip 2
Let op integriteit en karakter. Want je wilt dat iemand zoveel mogelijk toegevoegde waarde biedt aan je team en je organisatie. Iemand die je met een gerust hart aan je klanten kunt voorstellen. 

Tip 3
Kies voor de kandidaat die gelooft in jouw bedrijfsfilosofie en jouw missie. Iemand die wil knokken om te bereiken wat jij voor ogen hebt. Aan zo’n kandidaat heb je namelijk vele malen meer dan aan iemand die “gewoon werk zoekt”.

Tip 4
Zoek naar iemand die kan incasseren en niet wars is van verandering. Want er veranderd veel in de wereld. Traditionele verdienmodellen staan onder druk en bedrijven moeten zich soms opnieuw uitvinden. Misschien zelf wel meerdere keren achter elkaar. In zo’n geval wil je geen weerstand van je mensen, maar wil je juist dat ze achter je staan en nog een stapje harder met je mee werken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips te bedenken. Daarom zei ik het al in het begin van dit artikel: werf niet zelf als het niet echt noodzakelijk is. Maak liever gebruik van een corporate recruiter of een extern bureau dat de werving en selectie voor jou doet. Tenzij kwaliteit voor jou minder relevant is. Wat ik niet cynisch bedoel overigens want soms is “gewoon” gewoon goed genoeg.