maandag 27 mei 2013

Zoek je een baan? Zo val je op met je social media profiel(en).

Wat zegt jouw Facebook pagina over jou? Waarschijnlijk gebruik je jouw profiel om jezelf als leuk, grappig of sociaal persoon te profileren bij vrienden en familie. Maar wat als je zonder werk komt te zitten en jouw potentiële nieuwe werkgever vlak voor het sollicitatiegesprek nog even jouw profiel bezoekt? Of erger nog: tijdens het gesprek!?

Tegenwoordig is het online opzoeken van extra informatie over de geselecteerde sollicitanten één van de eerste dingen die recruiters doen. Natuurlijk weet jij dit en heb jij er allang voor gezorgd dat die foto’s van dat ene wilde feestje alleen voor je echte vrienden zichtbaar zijn. Of misschien heb je volledige profiel wel afgeschermd. Slim? Wellicht. Maar nog slimmer is het om met je sociale media profiel(en) een verpletterende indruk te maken op recruiters.


Onderstaand tien tips waarmee jij extra op kunt vallen! 

1. Verstop niet alles 
Hoe meer jij alles bewust lijkt af te schermen voor de buitenwereld, des te achterdochtiger een recruiter zal worden. Dus verstop niet alles. Laat zien wie je bent. Zet bijvoorbeeld ook je zakelijke interesses op Facebook en toon foto’s van je hobby’s en (zakelijke) interesses op je eigen Pinterest profiel. 

2. Houd je profielen up to date 
Een verouderd profiel kan zorgen voor een verkeerde eerste indruk. Dus blijf actueel of verwijder profielen die je niet meer actueel wilt houden. 

3. Ga online netwerken 
Je netwerk kan je helpen om aan een baan te komen. Vaak krijg je de gouden tip namelijk via via. Dus gebruik je social media profielen om online te netwerken! 

4. Laat zien waar jij voor staat 
De meest effectieve profielen, zijn de profielen waaruit duidelijk naar voren komt waar jij voor staat. Ben je bijvoorbeeld marketeer? Dan maak je extra veel indruk op een recruiter als je laat zien dat je blogt of twittert over je vakgebied. 

5. Weet wat je doet 
Gebruik meerdere sociale media om jezelf online te profileren maar maak het ook weer niet te gek. Het heeft geen zin om tientallen accounts bij te houden. Kies er een paar en werk daar zo goed mogelijk aan. En denk bovendien per platform goed na wat je er mee wilt bereiken. 

6. Check jezelf 
Heb jij jezelf al eens gegoogled? Reken er maar op dat de recruiter dit zal doen. Dus check jezelf zo nu en dan op internet en probeer alles wat je niet bevalt te verwijderen of minder goed vindbaar te maken. 

7. Zoek contact 
Is jouw linkedinprofiel door iemand bezocht of heeft iemand jouw tweet geretweet? Wellicht een kans. Zoek contact. Vraag naar de reden van het bezoek of bedank voor de retweet. Dit komt professioneel over en je laat zien dat je ook interesse hebt in anderen. Onlangs heb ik een klein testje gedaan en op Linkedin profielen bezocht van enkele werkzoekenden binnen mijn vakgebied. Het viel me op hoe weinig er door deze personen contact met mij werd gezocht. Zelfs als ze wisten dat ik hun profiel had bezocht, werd er geen contact met mij opgenomen over de aanleiding van mijn bezoek. Was ik op zoek geweest naar een nieuwe collega en mij aan het oriënteren op Linkedin dan was dit dus zeker een gemiste kans voor de werkzoekende geweest. Ik had het initiatief best kunnen waarderen. 

8. Maak je profiel(en) aantrekkelijk 
Heb je weleens geprobeerd gele letters tegen een blauwe achtergrond te lezen? Valt niet mee.Of tekst die geschreven is over een hele drukke foto? Zorg ervoor dat je profiel(en) aantrekkelijk en goed leesbaar zijn. Recruiters hebben over het algemeen niet al te veel tijd om jouw profielen te analyseren. 

9. Let op de details 
Ligt voor de hand, maar let op de details. Controleer je teksten op spelfouten en zorg voor continuïteit in woord en beeld. De puntjes op de ï zijn belangrijk om professioneel over te komen. Ik zie met regelmaat onnodige spelfouten in profielen staan. Zelfs in de headers van profielen van werkzoekenden op Linkedin. Zonde! 

10. Zorg voor voldoende volgers 
Hoe meer mensen jouw profiel interessant vinden en je volgen, des te groter de kans dat je onverwachts tegen die ene unieke carrièrekans aan zult lopen. 

Succes! 

Dit artikel is gebaseerd op een blog dat eerder werd gepubliceerd op recruiter.com
Hulp nodig in je zoektocht naar een nieuwe baan? Wellicht helpt één van de onderstaande cursussen je verder:

Solliciteren: Hoe overtuig ik de recruiter ?!
Solliciteren via LinkedIn en andere social media

Training Solliciteren via social media

Of kijk voor nog meer sollicitatie cursussen op: Goedkopecursus.nl