woensdag 1 mei 2013

5 redenen waarom een recruiter op je afknapt

Als je in deze economie thuis zit zonder werk en je hebt een sollicitatiegesprek, dan is het niet meer dan logisch dat je jouw uiterste best gaat doen om een goede indruk te maken op je nieuwe potentiële werkgever.

Vaak genoeg betekent de eerste stap op weg naar je nieuwe baan echter, dat je eerst de recruiter of HR manager van het bedrijf zult moeten overtuigen van het feit dat juist jij de ideale kandidaat bent.

Maar dat is allemaal geen probleem. Je bent inmiddels zo ervaren in het voeren van sollicitatiegesprekken dat jij wel weet hoe je indruk moet maken. Op tijd aanwezig zijn, je zelf netjes kleden, goed inlezen en voorbereiden, vragen stellen…. Dat gaat zeker goed komen. Alhoewel….weten wat je vooral NIET moet doen is minstens zo belangrijk als weten wat je wel moet doen.

Onderstaand enkele redenen die de kans groot maken dat de recruiter al vroegtijdig op je af zal knappen.


1. Overdrijven
Net als de meeste mensen, ga jij er waarschijnlijk vanuit dat iedereen zijn kennis en ervaring wel wat zal aandikken. En waarschijnlijk heb je nog gelijk ook. Maar voordat ook jij in die valkuil stapt is het handig om te weten dat overdrijven door recruiters wordt gezien als één van de meest irritante eigenschappen van sollicitanten. Natuurlijk mag je jezelf in goed daglicht stellen, maar voorkom dat je gaat overdrijven of erger nog…liegen. Een goede recruiter prikt daar namelijk doorheen waardoor je in feite je eigen glazen in zult gooien.

2. Direct beginnen over het salaris
H
et salaris dat je gaat verdienen met je werk is absoluut belangrijk. Er moet immers brood op de plank komen en er moeten rekeningen worden betaald. Maar voorkom dat je de indruk wekt dat het je alleen gaat om het salaris en de arbeidsvoorwaarden. Werkgevers zijn tegenwoordig niet alleen op zoek naar handjes die het werk kunnen verrichten, maar naar medewerkers die geloven in de waarden van het bedrijf en zich met hart en ziel willen inzetten.

3. Ongeduldig zijn
Het is logisch dat je nieuwsgierig bent na afloop van een gesprek en wacht op opvolging. Soms is daar onduidelijkheid over of duurt het erg lang. Dat is vervelend. Niemand zal het in dat geval erg vinden dat je contact opneemt om naar de status van je sollicitatie te informeren. Maar pas op dat je geen stalker wordt en weet wanneer het genoeg is. Bel of mail zeker niet meer dan één keer per week om te voorkomen dat je als opdringerig wordt ervaren.

4. Overal op solliciteren
Sommige mensen solliciteren werkelijk op alle vacatures die ze tegenkomen. Dus ook als ze niet voldoen aan de belangrijkste functie-eisen. Doe dat niet. Je wordt door de recruiter uiteindelijk niet meer serieus genomen en je sollicitaties worden bij binnenkomst direct al apart gelegd. Wees dus realistisch, hoe graag je ook aan het werk wilt. Solliciteer alleen op functies waar je echt geschikt voor bent.


5. Een dubieus (arbeids)verleden
Hoewel je het verleden niet meer terug kunt draaien en je niet altijd wat aan kunt doen aan de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt, is een dubieus (arbeids)verleden absoluut geen pré voor recruiters. Recruiters worden namelijk ingehuurd om de beste kandidaat op de beste plek te krijgen en zullen bij twijfel niet inhalen. Zorg er dus altijd voor dat de keuzes die je maakt niet tegen je kunnen gaan werken. Zeker niet in een tijd waar internet de wereld transparanter dan ooit heeft gemaakt.


Dit artikel is gebaseerd op een blog dat eerder werd gepubliceerd op recruiter.com

Hulp nodig in je zoektocht naar een nieuwe baan? Wellicht helpt één van de onderstaande cursussen je verder:

Solliciteren: Hoe overtuig ik de recruiter ?!
solliciteren via LinkedIn en andere social media

Training Solliciteren via social media

Of kijk voor nog meer sollicitatie cursussen op: Goedkopecursus.nl