donderdag 18 april 2013

Dit is waarom je jouw CV moet optimaliseren

Je zoekt werk. Helaas ben je niet de enige. Met ruim 643.000 werklozen in Nederland kun je er vanuit gaan dat er op iedere vacature enkele tientallen reacties binnenkomen. Zo niet honderdtallen. Heftige concurrentie dus en pittige tijden voor recruiters en HR managers die uit alle reacties de juiste kandidaten moeten selecteren. Die zullen dan ook wel overuren draaien om uit alle binnengekomen CV's de beste kandidaten te selecteren zou je denken. Niks is echter minder waar.


Geautomatiseerde CV screening
Met name intermediairs en grote corporates maken namelijk gebruik van recruitmentsoftware. Ook wel APS (Applicant Tracking System) genoemd. Deze software bevat functies die jouw CV geautomatiseerd lezen en op basis van relevante termen in jouw C.V. bepalen of je wel of niet door een eerste selectie komt.

Onderstaand schema geeft weer hoe dit werkt. 


Maatwerk
Wil je dus echt in aanmerking komen voor die ene leuke job, dan zul je jouw CV moeten optimaliseren. Oftewel: je zult relevante termen moeten gaan toevoegen in de tekst van je CV die matchen met termen uit de vacature. Want hoe beter de digitale match, des te hoger de kans dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. 

Wees dus slim en pas je CV gericht aan per sollicitatie en maak er geen productiewerk van.Hulp nodig in je zoektocht naar een nieuwe baan? Wellicht helpt één van de onderstaande cursussen je verder:

Of kijk voor nog meer sollicitatie cursussen op: Goedkopecursus.nl