woensdag 23 januari 2013

Wie verdient er volgens jou een podium?

Het leuke van sociale media (in dit geval Facebook) is dat je eenvoudig contact kunt houden met schoolvrienden en vriendinnen van vroeger. Vrienden en vriendinnen die je voor het sociale media tijdperk wellicht compleet uit het oog zou zijn verloren, blijven nu in beeld.

Zo ook mijn voormalig klasgenoot Janneke van Heugten, die ik al enige tijd met bewondering volg. Want Janneke timmert aan de weg. En hard ook. Janneke spreekt over de kansen van zichtbaarheid in de media en legt ook uit hoe vrouwelijke deskundigen beter zichtbaar kunnen worden. In 2007 zette zij het eerste publiciteitsbureau voor vrouwelijke ondernemers in Nederland op. Sinds 2008 zet zij zich ook met het platform VIDM.nl in om meer vrouwen aan free publicity te helpen. Daarnaast doet Janneke regelmatig onderzoek naar de aanwezigheid van vrouwen in de media en publiceert ze hier over.

Het meest recente initiatief van Janneke dat ik tegen ben gekomen, is onderstaand promotiefilmpje voor haar platform VIDM.nl, waarmee ze kijkers wil stimuleren om onnodige bescheidenheid overboord te gooien.

Het minste dat ik kan doen is haar helpen in die missie. Dus: ken jij iemand die veel te bescheiden is en die je meer bekendheid gunt? Zet dan het filmpje van Janneke op de facebook-timeline van die persoon. Je weet maar nooit waar die opsteker toe kan leiden!

Op Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=whEy8Raw13M&feature=youtu.be