donderdag 10 mei 2012

En dan heb je opeens kanker....

Schrik niet. Met mij niks aan de hand, gelukkig!! Maar met een blogtitel als deze heb ik hopelijk in ieder geval even je aandacht gekregen. En daarmee aandacht voor 'Kanker'.

Mijn naam is Maurice en dit is mijn blog. Normaal gesproken gebruik ik mijn blog vooral om berichten te plaatsen die raakvlak hebben met mijn werk als marketeer. Een stukje "personal branding" zoals dat zo mooi heet. Maar nu even niet. Dit bericht heeft niets met mijn vak of mijn (zakelijke) interesses en specialismen te maken. Dit bericht plaats ik omdat ik enorm de behoefte heb om op mijn eigen wijze een klein beetje aandacht te vragen voor die ontzettend nare ziekte... "Kanker".

Waarom?

Net als zoveel anderen ken ook ik mensen die kanker hebben, hebben gehad of er inmiddels aan overleden zijn. En onvermijdelijk komt er eens in de zoveel tijd altijd weer een slecht bericht uit onverwachte hoek. Zo ook de afgelopen weken weer. Het was een tijdje redelijk 'stil', maar op dit moment hoor ik het weer overal om mij heen. Mensen die ik ken hebben 'ineens' kanker. Naaste familie, vrienden, kennissen, collega's, buren. Jong en 'oud'.... En ineens weer dat besef: oh ja, zo betrekkelijk is het allemaal! Hoe je het leven ook leeft, opeens kan het allemaal anders zijn. Of zelfs afgelopen zijn!

Altijd als ik het bericht krijg dat iemand ziek is geworden (of het nou kanker is of een andere nare ziekte maakt eigenlijk niet eens echt uit) dan neem ik mezelf weer voor om me meer in te zetten voor het/een goed(e) doel. Vaker doneren, meedoen aan benefietacties ... eens wat vaker op bezoek bij de mensen die mij dierbaar zijn. Maar dan verstrijken de dagen en de weken en betrap ik mijzelf er pas bij het volgende nare bericht op dat ik wéér niks of nauwelijks iets extra's heb gedaan!

Daarom deze blogpost. Ik ga er geen ellenlang zielig verhaal maken. Daar heeft niemand wat aan. En ik doe het ook niet voor mijn "personal branding". Vergeet mijn website na het lezen van dit bericht. Ik vind gewoon dat het tijd is om een keer echt wat te doen. Als is het maar iets. Dus dat doe ik bij deze!!

Hoe?

Ik ben marketeer. Ik maak veelvuldig gebruik van social media. De bekende platformen: Twitter, Linkedin, Facebook.... Dat betekent dus dat ik inmiddels beschik over een aardig groot netwerk van vrienden, familie, zakenrelaties en twittervolgers. Bovendien beheer ik voor mijn werk nog wat zakelijke accounts, waar ook weer een netwerk achter zit! Al met al kan dit berichtje in potentie dus door ontzettend veel mensen gelezen worden. Oftewel: ruimschoots aandacht voor kanker!! :-)

Maar, hoe fijn aandacht voor dit onderwerp ook is, het dekt niet de hoge kosten die gemaakt worden in de diverse onderzoeken naar een geneesmiddel of de kosten voor het verzorgen van patiënten. Daar is gewoon geld voor nodig. Veel geld.

Ik heb in ieder geval besloten wat geld over te maken aan één van onderstaande goede doelen. En ik hoop dat er onder de (in potentie duizenden) lezers van dit stuk nog wat extra donateurs zitten die geld over maken of op een andere manier een bijdrage doen.

Alle kleine beetjes helpen!

Maurice

Nuttige links / Goede doelen: