zondag 7 augustus 2011

Direct solliciteren met je LinkedIn profiel

Hoe werkt dat? Volgens het persbericht:

Met ‘Apply with-LinkedIn’ kunnen werkzoekenden op eenvoudige wijze solliciteren en tegelijkertijd laten zien dat ze vertrouwen hebben in hun professionele identiteit en merk. Hun LinkedIn-profiel toont namelijk zowel hun vaardigheden en ervaringen als hun professioneel netwerk. Oftewel, de inhoud van je LinkedIn profiel.
Wanneer sollicitanten op ‘Apply with-LinkedIn’ klikken, kunnen zij hun profiel bewerken voordat ze het opsturen, of ze kunnen rechtstreeks via ‘Submit application’ de data van hun openbare LinkedIn profielen sturen, of het online sollicitatieformulier van de werkgever automatisch invullen.

Sollicitanten ontvangen direct na het indienen een bevestiging en een overzicht van relevante connecties die ze kunnen benaderen om hun kansen op de baan te vergroten. Daarnaast kunnen sollicitanten eenvoudig hun ‘Apply with’-inzendingen beheren door naar de LinkedIn.com ‘saved jobs’ tab te gaan. Dit maakt de zoektocht naar een baan nog efficiĆ«nter.


Aangezien een Linkedin profiel over het algemeen een prima beeld geeft van de opleiding, werkervaring en interesses van een sollicitant is dit een mooie tool om de drempel voor sollicitanten nog verder te verlagen. Daarom hebben wij deze tool afgelopen week direct op
http://www.selectplus.nl geimplementeerd! Nu nog op http://www.payrollselect.nl !